Aminosyre.

Proteiner er kroppens biologiske byggesten. Proteiner er lange kæder af aminosyrer, der fungerer som et komponent i kroppen og de er livsnødvendige for os.

28 aminosyrer kender man til og hovedparten kan kroppen selv danne via nogle kemiske processer. 11 essentielle aminosyrer skal vi have igennem vores kost, da vi ikke selv kan danne dem. Aminosyrerne bliver nedbrudt i mindre dele i vores mave-tarm system. Vores krop kan først benytte dem, når de er spaltet til frie aminosyrer. Her bliver de aktivt optaget igennem tyndtarmen og kommer ud i blodet, som fører de frie aminosyrer videre til vores celler.

Vi skal se det hele i en sammenhæng. Vitaminer, mineraler og aminosyrer arbejder sammen og gør hinanden stærkere og øger dermed optagelsen i kroppen.

Her hjælper aminosyrer
De forskellige aminosyrer har mange gavnlige funktioner i kroppen og det er derfor vigtigt at få professionel rådgivning og en terapeutisk vurdering, inden du starter på et aminosyre kosttilskud. Det er også vigtigt at vide, hvornår på dagen de forskellige aminosyrer optages og benyttes bedst. Aminosyre kosttilskud kan hjælpe overalt i kroppen: din fysik, dine muskler, dine organer, dine celler, din mentale tilstand mm.

Aminosyretest
Det er muligt at få lavet en aminosyre laboratorietest, hvor du helt præcist kan se, om du har aminosyre mangler i kroppen.

Du kan læse mere om testen her.